Parijs, de stad van de liefde. Niet voor niets weten vooral stelletjes de stad aan de Seine te vinden. Flaneren langs het water, koffie drinken op een chic terras, winkelen over de Champs-Élysées, de Mona Lisa bewonderen in het Louvre en over de stad uitkijken vanaf de Eiffeltoren, dat is Parijs ten voeten uit. Gaat u met de auto naar Parijs? Wij geven u graag een aantal tips mee om er een geslaagde vakantie van te maken, ook onderweg.

Groene kaart toont aan dat u verzekerd bent

Toen u uw autoverzekering afsloot, heeft u van de autoverzekeraar een groene kaart ontvangen. Hierop leest u in welke landen u verzekerd bent. Bij de meeste verzekeraars bent u ook in Frankrijk goed verzekerd. Hoewel u niet wordt verplicht om de groene kaart mee te nemen, is het wel aan te raden. Parijs is een drukke stad. Vooral op het kruispunt van de Arc de Triomphe is het een komen en gaan van auto’s. Raakt u betrokken bij een aanrijding, dan kunt u met de groene kaart aantonen dat u gewoon verzekerd bent.

Voorzie uw auto van de juiste benodigdheden

Veiligheid op de weg wordt in vele Europese landen als zeer belangrijk gevonden. Daarom worden vaak nieuwe regels uitgeschreven om die veiligheid alsmaar te verbeteren. Zo is het in Nederland verplicht om een gevarendriehoek en fluorescerende veiligheidshesjes in de auto te hebben. In Frankrijk gaat men nog een stapje verder. Daar is het naast een gevarendriehoek en veiligheidshesjes verplicht om twee alcohol ademtesters in de auto te hebben. Op die manier hoopt Frankrijk het aantal alcoholgerelateerde ongelukken terug te dringen. Tot nu toe wordt u nog niet beboet als u geen alcoholtest in uw auto heeft liggen.